zvezdica Detinjstvo

Generacije osamdesetih i devedesetih će najbolje razumeti ovaj video. Nažalost mi smo poslednje generacije koje su imale pravo, prirodno i zdravo detinjstvo.

Vraćamo se u vreme kad nije bilo interneta, kompjutera, japanskih crtaća koje gledaju današnja deca (izuzev Gokua) - znate uglavnom na koje mislim, kada nismo slušali i punili glavu nepotrebnim informacijama, kad nije bilo mobilnih telefona, kad smo se komunikacijom služili tako sto smo slali pisma, zvali na fiksni telefon i kucali jedni drugima na kućna vrata željno iščekujući druga ili drugaricu da izađe napolje. Sve te sitnice koje su nekad zahtevale vreme (dok se danas sve radi iz fotelje i komjuterske stolice) su činile jednu prelepu i divnu avanturu.

Došao sam do ideje da kroz slike izrazim taj lep nostalgičan osećaj našeg detinjstva kad su nas sitnice činile srećnim, kad su nam te sitnice bile dovoljne da budemo ispunjeni i kad nam je svet delovao tako čaroban.

Definitinvo se nisam setio svega, tako da vi možete da dodate u komentarima još lepih delova iz detinjstva kojih se vi sećate, a nisu navedeni u videu.

Aleksandar Matko

 

DETINJSTVO - VIDEO 1. DEO

 

Song - Brian Crain - "Song for Rome"

 

DETINJSTVO - VIDEO 2. DEO

 

Original Expanded soundtrack from the Tim Burton's film "Edward Scissorhands" compossed by Danny Elfman

DETINJSTVO - VIDEO 3. DEO

 

Svako vreme i svaka generacija ima svoje boje, ali detinjstvo koje smo mi imali je bila duga sa hiljadu boja, puna avanture, decije srece, igre, radosti pa cak i onih losih dana ali ceo taj paket je bio pun emocija i zato nikada ne smemo da zaboravimo taj zivotni period kad smo bili deca.

 

zvezdica zvezdica zvezdica

Ako niste znali svi koji su rođeni između 1995. i 2009. godine pripadaju Genaraciji Z (netGeneraciji ili iGenraciji). Pripadnici Generacije Z rođeni su u potpuno kompjuterizovanom svetu i koliko god se odraslima to činilo preteranim i nenormalnim za njih je virtualni svet jednako važan kao i onaj u kom se fizički nalaze. Neprestani pristup internetu, pregršt računara i ostalih uređaja biće neophodni u svakom domu kao što je to u današnje vreme slučaj sa televizorom. Razni stručnjaci spominju da Generaciji Z nedostaje socijalnih veština jer ne neguju lične kontakt, ne druže se mnogo u realnom svetu, nego svoja druženja svode na virtualni svet i komunikaciju preko računara. To dovodi do otuđeneosti čoveka od čoveka i njegovoj sve većoj povezanosti sa mašino. Nekada nije bilo tako o čemu najbolje govori video koji je napravio Aleksandar Matko. Pogledajte šta su to voleli mladi u prošlosti i potrudite se da vaš život bude nešto više od sedenja pored računara ili telefona u ruci.

Boske