zvezdica Odlazak od kuće

Neko odlazi od svoje kuće sa željom i namerom da joj se posle određenog vremena ponovo vrati. Neko ko je nemirnog duha, isuviše hrabar i spreman za izazove ostavlja sve iza sebe i ide u nepoznato jer želi novi početak, novo sutra. Postoje i oni koji napuštaju svoj dom i odlaze daleko jer su prisiljeni na to i nemaju drugi izbor. Taj odlazak je najteži i najbolniji.

Nijedno dete okruženo pažnjom, toplotom i ljubavlju svojih roditelja ne želi da ode daleko od njih, niti razmišlja o tome da će jednog dana odrasti i možda na nekom drugom mestu započeti samostalan život koji je potpuno drugačiji od života u roditeljskoj kući. Čak ni tinejdžeri, iako ih roditelji često nerviraju i zbog toga priželjkuju da budu sami, ne razmišljaju o odlasku od kuće jer u dubini duše zanju da još uvek nisu spremni na tako veliki korak. Međutim, kada odrastu i postanu zreliji, dođe i taj neizbežni trenutak. Fakultet, posao, drugi grad, drugi ljudi.... U srcu se obično javlja neka čudna strepnja i uzbuđenost zbog novog početka, ali ako imaš cilj ispred sebe i znaš šta hoćeš od svog života, ništa nije isuviše teško. Ponekad, čak i ako su volja i želja za odlaskom jaki, nije lako napustiti roditeljsko gnezdo, jer u njemu je najlepše i najsigurnije. Neki, nedovoljno sigurni u sebe nikad to ne učine.

Svaki odlazak od kuće je težak, jer predstavlja iskorak u jedan novi i nepoznati svet. Otići ne može svako. To mogu samo oni koji imaju veliku želju, hrabrost i snagu da se suoče sa svim poteškoćama, oni koji su spremni da samostalno koračaju kroz život i otvaraju nova životna poglavlja.

Boske

 

 

zvezdica Putnik na raskršću

Putnik na raskršću
kod nove neizvesnosti,
dok tama nestaje
on kreće se ka svetlosti...

U prošlost putuje i budi sećanja
prolaze zime, ređaju se proleća...
Zablista sunce nekih sjajnih godina,
čuje se pesma davno palih svetova.

Prolaze decenije, huje stoleća,
jos jedna stanica na putu beskraja.
Mnogo je putnika što ovde dolaze,
bezglavo jure dok vozovi prolaze...

Taj čudni putnik znam da uvek biće tu,
često ga ugledam u ogledalu...
Znam da me uvek čeka na svom raskršću,
svetlost i tama dele istu sudbinu...

Jedan život, ka bezbroj puteva,
mnogo laži, a jedna istina...

Bend "Alogia"

 

 

"Ne možeš kriviti nekoga za odlazak,

ako mu nisi dao nijedan razlog da ostane!"