zvezdica  Šta pružam, a šta mi se vraća?

Često kod kuće dok sedim i pričam sa svojim roditeljima razmišljam o njihovoj ljubavi i velikoj podršci koju mi pružaju, o tome šta su sve učinili i šta još uvek čine za mene. Razmišljam o i tome šta ja to njima pružam, a šta mi se to vraća.

Mnogo volim svoje roditelje i pružam im svu svoju ljubav i pažnju. Sa njima delim sve svoje uspehe i neuspehe, pružam im trenutke sreće, ali ponekad i trenutke ljutnje. Ipak, bez obzira na moje postupke, oni mi  uvek uzvraćaju svojom ljubavlju. Čak i kada me kazne zbog nekog mog nestašluka, svestan sam da to čine jer me vole i žele da budem dobar i dobro vaspitan. Svi roditelji na ovom svetu bi voleli da njihovo dete bude dobro i uspešno. Ni moji roditelji se ne razlikuju od drugih. Kada dođem kući i kažem da sam dobio peticu mojoj majci zablista osmeh na licu. I ja sam tada srećan, jer znam da sam joj tu sreću i zadovoljstvo sam pružio. Zato kad učim, ne učim samo zbog sebe već i zbog nje same. Trudim se da u svemu budem dobar, a ona mi uzvraća tako što mi pomaže da budem još bolji. Pored dobrih ocena svojim roditeljima pružam mir i sigurnost dok su na poslu, tako što im se uvek javljam kada dođem iz škole ili kada negde nameravam da odem. Pažljiv sam i odgovoran, jer ne želim da se bez razloga brinu za mene, a oni mi uzvraćaju ogromnim poverenjem u vezi svega što radim.

Iako se trudim da roditeljima pružim sve što mogu, svoju ljubav i pažnju, dobre ocene i lepo ponašanje, ponekad mi se čini da to nije dovoljno, jer oni mi vraćaju mnogo više o onog što im pružam. Vole me i ispunjavaju sve moje želje, brinu se o meni u svakom trenutku, pomažu mi da rešim sve probleme i uvek su uz mene kada je to potrebno.

Boske

 Svakog dana

Svakoga dana kad s posla dođe
moj tata meni kosu čupne,
moj tata mene šakom lupne
i kaže: - Jak si kao gvozđe.

Svakoga dana kad pere ruke
on nasapuni sestri lice,
i prska vodom kanarince,
i s našom mačkom igra žmurke.

Svakoga dana kad za sto sedne
moj tata brata za nosić dirne,
moj tata bratu na uvo svirne
i vadi neke bombone medne.

A posle ručka, svakoga dana,
kapetan tata i mi mornari
uzmemo samo najpreče stvari,
sednemo žurno na kauč stari
i isplovimo iz našeg stana.

Dragan Lukić